Clubbell training for escrimadors. LC, FMA conditioning.


Clubbell training for escrimadors. LC, FMA conditioning.

I hope ya’ll are doing well. The sun is supposed to come out today and that makes a Texan in DK happy. In this blog post there is some inspiration for what you might want to do in the sun shine today…. some strength and conditioning. That is, if you are not going to train escrima!

M. A. was / is my training partner. Before he moved to Jylland / Jutland, we trained LC Escrima together along with a bunch of other things like “Training for Warrior” programs, “hardCore” kettlebell and sandbag programs, as well as normal weight lifting. He has broaden his experience with clubbell now. Inspired by the earlier post on clubbell training below, Morten put this together. It’s in Danish so you will have to use the google translate function if your Danish is not up to scratch.

Ya’ll enjoy the post and have a great day.

Stay proactive in Training and Life

CW

———————————————————————————————–

For os, der træner med våben giver det god mening at træningsredskabet i sig selv er et våben. Jeg har selv trænet intensivt med Clubbells i mere end et år. Det har været relativt nemt for mig at gå til, da det er en fantastisk blanding af escrima og kettlebells (læs gå til – ikke mestre:-). Jeg startede med en 4 kg’s og en 10’er. Nu er jeg den lykkelige ejer af 2 4’ere, en 6’er og en 15’er. 4 kg er formidabelt at have med overalt. 15’eren genererer/kræver kraft, på et helt vanvittigt niveau

Clubbells ryger ofte i samme kategori som kettlebells. Et godt stykke af vejen med rette. De er begge balistiske træningsredskaber og en clubbell er i bund og grund en kettlebell, formet som et baseballbat.

Historisk er der ingen tvivl om, at clubbells kan føres længst tilbage. Længere tilbage end de fleste træningsredskaber overhovedet. Køllen er et af de ældste, hvis ikke dét ældste, anvendte våben. Og træning til kamp er på samme vis en af de ældste grunde til, at folk har trænet.

Clubbells har de samme fordele som Kettlebells – plus lidt ekstra. Som skrevet ovenfor er en clubbell i sig selv et våben. En 4-kg’s er et rigtig godt våben. En 15’er, et ret upraktisk men meget! Hårdtslående og tungtfaldende våben.

Sammenlignet med KB udfordrer Clubbells grebsstyrken på en anden måde. KB ligger i vores “krog” og vi kan derfor holde godt fast med griberefleks og struktur, hvorimod Clubbells prøver at vride sig ud af vores greb – bortset fra når de står stille i luften i lodret position. Det kan man overkomme på to måder. Holde hårdere fast – hvilket igen øger grebsstyrken, eller ved at holde Club’en i bevægelse. Heri ligger Clubbells største force. Muligheden for at manøvrere dem i alle tre dimensioner. Generere kraft i en retning, bevare kraften og redirigere kraft. Præcis som med et våben!

Man kan ikke umiddelbart sammenligne vægten, da en clubbells tyngdepunkt ikke bare er placeret længere væk fra grebet, men også vinkelret på dette. Man kan derfor få en fantastisk effektiv workout med blot en 4 kg’s clubbell. På samme vis indenfor clubbells er en 8 kg’s ikke kun dobbelt så tung/hård som en 4’er, da den også er længere er den snarere 3-4 gange så krævende at manøvrere.

Clubbells giver med andre ord mulighed for en krævende og udfordrende helkrops – muskelkædekrævende –  3-dimensionel – koordinationsfremmende træning. Med et redskab, der kan tages med overalt.

Clubbells bliver anvendt på mange forskellige måder og til mange forskellige formål. Fra Indian club træning med (ofte 2) lettere (ofte træ) og til tung tohånds-Clubbell træning med fx. 15 kg.

Herhjemme er de primært anvendt i genoptræning. Skulder især. Det er synd. De er nemlig fantastiske som “træningscenter”. En club og du er kørende til det hele. Én tung. Fint, de fleste øvelser bliver med to hænder. Én let, også fint, enhånds

  • Clubbells kan bruges til stort set alle Kettlebelløvelser.
  • Clubbells only øvelser – hvor en KB ville være malplaceret.
  • Våbenefterligningsøvelser fx. deadstart. Slag. Fig-8
  • Anvendt som våben. Tænk: hvordan ville jeg bruge denne Clubbell som våben.
  • Eksempel på våbenspecifikke øvelser. En clubbell.

Fig 8, to hånds og skift. Figuren bliver selvfølgelig større end, hvis man bruger en rattanstav. Dirigeringen bliver sværere, men det giver en fantastisk forståelse og mulighed for kraftgenerering i “rigtig” escrima. Almindelig, opadgående og meget flad fig. 8. For at gøre det så overførbart som muligt, så kan man lege med at slå efter et imaginært target og sætte en ekstra tand kraft i slaget mod målet.

Deadstart. Hvil Club’en på skulderen. Læg samme hånd løst omkring håndtaget. Eksploder et nedadgående slag. End med Cluben lodret. Dette er en fantastisk øvelse til at tænde vores muskler fra afslappet – og lære de antagonistiske muskler at slappe af under et slag.

Start m. Club’en lodret (holdes lodret hele vejen). Shortpunch uden at dreje hånden.

Inspiration på youtube: Scott Sonnon, der bryster sig af at have introduceret Clubbellen i vesten. Shane Heins, en af Sonnons elever, der IMO har lavet bedre programmer – og langt langt mere seværdige videoer. De er faktisk værd at se alene for hans ansigtsmimik.